Dag 3: Buna
22 juli 2025 - Buna, Bosnië en Herzegovina
Na een lange reis was het heerlijk om even op adem te komen, en dat deden Jan-Willem en ik op een prachtige plek: langs de oevers van de Buna-rivier in Bosnië en Herzegovina. Onze kinderen en kleinkinderen zijn hier op vakantie, en wij brachten hen een bezoek.
De eerste dag begon rustig en ontspannen. We genoten van een uitgebreid ontbijt met uitzicht op de Buna, een kristalheldere rivier die ontspringt uit een van de krachtigste karstbronnen van Europa. Het water is ijskoud, maar dat hield ons niet tegen om er een verfrissende duik in te nemen. Echt even bijkomen, met verder niets op de planning – precies wat we nodig hadden na de reis.
Later op de dag gingen we op de koffie bij de schoonouders van onze kinderen. Zij hebben hier een knus huisje met een heerlijk zwembad. Samen met de (klein)kinderen hebben we daar volop genoten van het water en het mooie weer.
’s Avonds sloten we de dag gezellig af met een etentje bij Motel Kolo, een sfeervol restaurant met een vriendelijke eigenaar. Tot onze verrassing bood hij aan dat we op zijn weide mochten overnachten – een prachtig plekje, midden in de natuur.
Een dag vol rust, warmte en samenzijn met familie, in een omgeving die ons echt verrast heeft. De Buna, met haar ijskoude maar heldere water, gaf ons letterlijk en figuurlijk een frisse start van deze vakantie.